Βγαίνουμε από την πρίζα: Ο ηλιακός φούρνος "Cook'n'go" διαθέσιμος στο Συν Άλλοις

Εδώ και λίγες ημέρες, διαθέτουμε από τον χώρο μας στο Συν Άλλοις τον ηλιακό φούρνο Cook'n'go, το πρώτο προϊόν της συνεργατικής "Αυτάρκεια". Η τιμή του φούρνου είναι 63 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της γάστρας, ενώ το όλο σύστημα χωράει σε μια μεσαίου μεγέθους και καλαίσθητη τσάντα. Όπως μας εξηγούν οι φίλες/οι:

"Η συνεργατική Αυτάρκεια Network, μετά από ένα χρόνο πειραματισμών και συνδιαμόρφωσης, αποτελεί πραγματικότητα. Εννέα άνθρωποι με διαφορετικές γνώσεις, δεξιότητες, αλλά κοινά ενδιαφέροντα και όραμα δουλεύουμε μαζί συνεργατικά, ομότιμα και αμεσοδημοκρατικά παράγοντας και δημιουργώντας.

Ασχοληθήκαμε σαν πρώτο βήμα με την κατασκευή ηλιακών φούρνων και συγκεκριμένα τον Cook’n’go βασισμένο σε ανοιχτά πρότυπα.

Στόχος μας όμως είναι να παράγουμε ή να προωθήσουμε και άλλα προϊόντα τα οποία δεν θα αποτελούν σκουπίδια ούτε θα δημιουργούν επιπλέον ψεύτικες ανάγκες. Θέλουμε οι συσκευές που διαθέτουμε να προσφέρουν εύχρηστες και λειτουργικές λύσεις σε απλά ή σύνθετα καθημερινά προβλήματα.
Για μας, η αυτάρκεια σα ζητούμενο και στόχος, δεν είναι ατομική, αλλά καθαρά κοινωνική υπόθεση. Είναι εκείνη ακριβώς η κατάσταση που επιτυγχάνεται όταν λειτουργούμε με δημιουργικό πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Σ’ αυτό το πνεύμα λοιπόν σας απευθυνόμαστε, ζητώντας σας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ’ ένα ηθικό, ισοδίκαιο και αλληλέγυο εμπόριο.

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε τα ωφέλη της χρήσης απλών τεχνολογιών ηλιακής ενέργειας:

Ελάτε σ’ επαφή μαζί μας για να συνδιοργανώσουμε μια παρουσίαση ή ένα εργαστήριο κατασκευής ηλιακού φούρνου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να διευρύνουμε το δίκτυο σημείων διάθεσης του cook’n’go στο info@aftarkeia.org

Για οποιαδήποτε ερώτηση είμαστε στη διάθεσή σας στο 210 72 55367 και στο info@aftarkeia.org"

 

Συνεταιρισμός Αλληλέγγυας Οικονομίας "Συν Άλλοις"

Νηλέως 35, Θησείο (χάρτης)

Τηλ.2103456681

www.synallois.org