2ήμερο εκδηλώσεων της κολεκτίβας "Στην πρίζα": Ανακύκλωση vs Επαναχρησιμοποίηση

Ανακύκλωση vs Επαναχρησιμοποίηση

6/6 Πέμπτη 19:30 :: Εκδήλωση: Ανακύκλωση vs Επαναχρησιμοποίηση Προβολή: Ψηφιακά νεκροταφεία (ντοκυμαντέρ του Εξάντα, για την ανακύκλωση των ηλεκτρονικών συσκευών) και συζήτηση. @ Συν Αλλοις, Νηλέως 35, Θησείο, τηλ. 2103456681 8/6 Σάββατο 16:00 :: Χαριστικό Παζάρι ηλεκτρονικών Χαρίζουμε ότι χρηστικό μας έχει έρθει για ανακύκλωση! εκτυπωτές, οθόνες, καλώδια, κλπ κλπ. Μπορείτε να φέρετε όποια ηλεκτρονική συσκευή δεν σας είναι χρήσιμη και να τη χαρίσετε! Μπορείτε να πάρετε ότι σας είναι χρήσιμο από όσα χαρίζουν οι άλλοι. Μπορείτε και να πάρετε καί να φέρετε Το παζάρι θα διαρκέσει ως τις 20.00. Όσα αντικείμενα δεν διατεθούν, στο τέλος θα χαριστούν μέσω αγγελιών. @ Στην Πρίζα, Νηλέως 36, Θησείο, τηλ. 2117802500

Η κολεκτίβα 'Στην Πρίζα' είναι ένα εγχείρημα συλλογικής εργασίας από ανθρώπους που επιδιώκουν να δημιουργήσουν σχέσεις αλληλεγγύης και ισότητας μέσα στις σύγχρονες εκμεταλλευτικές συνθήκες εργασίας.Η κολεκτίβα δεν έχει αφεντικό και προϊσταμένους. Όλες οι αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της Πρίζας, παίρνονται ισότιμα από τα μέλη της μέσα από τη συνέλευσή της.
Δεν υπάρχει προσωπική ιδιοκτησία ή κέρδος. Είμαστε εργαζόμενες/οι στην κολεκτίβα, όμως δεν μας ανήκει. Το κεφάλαιο, ο χώρος, τα μηχανήματα, ανήκουν εξολοκλήρου στο ίδιο το εγχείρημα, δηλαδή σε κανέναν ξεχωριστά, και συνάμα σε όλους μαζί.Επιπλέον έσοδα πέραν των πάγιων εξόδων και αμοιβών των εργαζομένων-μελών, προστίθενται στο κεφάλαιο της κολεκτίβας και δεν μοιράζονται στα μέλη της στο τέλος του μήνα ως κέρδη.
Η αμοιβή μας είναι το ωρομίσθιο που εμείς επιλέξαμε εξαρχής σαν δίκαιη απολαβή για την εργασία μας. Πιθανό πλεόνασμα, πέραν από ένα αποθεματικό ταμείο για τις ανάγκες της κολεκτίβας, προορίζεται για την ενίσχυση παρόμοιων εγχειρημάτων, τόσο κολεκτιβών όσο και εγχειρημάτων ελευθέρου λογισμικού/ επαναχρησιμοποίησης και γενικά παρόμοιων με τους σκοπούς μας.

Περισσότερα