Εκδήλωση: "Συνεργατικά εγχειρήματα στην κόψη της τεχνολογίας"

Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 21 Μάρτιος, 2013 - 19:00
Τοποθεσία: 
Συν-Άλλοις
Εκδήλωση: "Συνεργατικά εγχειρήματα στην κόψη της τεχνολογίας"

Την Πέμπτη, 21/3, και ώρα 19.00 φιλοξενούμε στον χώρο του Συν Αλλοις (Νηλέως 35, Θησείο, χάρτης) εκδήλωση με τίτλο "Συνεργατικά Εγχειρήματα στην Κόψη της Τεχνολογίας". Θα γίνει παρουσίαση της κολεκτίβας εργασίας Stin Priza και της λαϊκής δεξαμενής σκέψης P2P Lab από συμμετέχοντες στα εγχειρήματα αυτά. Την εκδήλωση συνδιοργανώνει το Δίκτυο για την Ψηψιακή Απελευθέρωση.

Τα ψηφιακά κοινά είναι οι δημόσιοι πόροι (ραδιόφασμα, τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, ελεύθερο λογισμικό, κοινή γνώση και τέχνη, ανθρώπινη δημιουργικότητα και ευφυΐα) καθώς και οι γύρω από αυτούς κοινοτικές παραγωγικές σχέσεις, που γεννιούνται στην κόψη της τεχνολογίας.

Εμφανίζονται και διευρύνονται όταν οι άνθρωποι επιλέγουν να μοιράζονται την δημιουργικότητά τους, αντί να την περιφράσσουν, και να συνεργάζονται για την συλλογική πνευματική πρόοδο της κοινότητας, αντί να ανταγωνίζονται και να εκμεταλλεύονται ο ένας τον άλλο.

Η διεύρυνση των ψηφιακών κοινών είναι ο δικός μας δρόμος για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση για μία τεχνολογική πρόοδο από, προς και για την κοινωνία. Τα συνεργατικά εγχειρήματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι προς την κατεύθυνση αυτή.